לחץ "Enter" למעבר לתוכן

תכנות מונחה עצמים: העקרון שלא סיפרו לך עליו

2

כבר הרבה שנים חלפו מאז הומצא הרעיון של "תכנות מונחה עצמים", ושפות תכנות רבות החליטו לאמץ את הגישה, לדחות אותה או לאמץ חלקים מסויימים ממנה ולהשאיר אחרים בחוץ. ועדיין, נדמה…

מחשבות מכנס Core C++ Israel 2019

0

לפני כמה שבועות נערך כנס Core C++ Israel בפעם הראשונה. הכנס נערך במכללה האקדמית תל-אביב יפו, וכלל שלושה וחצי ימים של הרצאות וסדנאות. באופן טבעי, התמקדתי בעיקר בחלקים שיותר קרובים…

שימוש בעקרונות ה-SOLID

4

עקרונות ה-SOLID לפיתוח קוד יציב ודאי מוכרים לחלקכם. מה שלא בהכרח לימדו אתכם, הוא איך להפוך את העקרונות האלו למתודולוגית עבודה שהיא הרבה יותר פשוטה ואינטואיטיבית מאשר לזכור שמות של…

הטרוגניות

0

בעולם של היום, מחפשים במקומות רבים "Full Stack Developers", ובדרך כלל, מלווים את הכותרת ברשימה של אינספור טכנולוגיות שחשוב שהמועמד יכיר. ובכל זאת, בצוותים רבים מחפשים מפתחים שיהיו, עד כמה…

טיפול בחריגות: מה ואיך?

0

הייררכיה של טיפול בחריגות בפוסט הקודם דיברתי על הדרך הנכונה לנהל טיפול בחריגות (Exceptions). כעת, אפשר לדון בשאלה אילו חריגות לזרוק. איך ומה? טיפוסים: איזה טיפוס exception צריך לזרוק? האם להסתפק בסתם…

טיפול בחריגות – Exceptions

1

בפוסט הקודם דיברתי על כשלים במערכות תוכנה ברמות השונות. בפוסט הזה, אני מתמקד ברמת הנדסת התוכנה והקידוד עצמו. חריגות טיפול בחריגות (Exception Handling) הוא אחד מאבני היסוד של כל מערכת…

כשלים

3

מספרים (מעולם לא בדקתי – המנדרינית שלי חלודה לגמרי) שבעולם הרפואה הסיני, הפציינט משלם לרופא רק כל עוד הוא בריא. ברגע שהאדם נזקק לשירותיו של הרופא בשל מחלה – הוא…

מספור גרסאות (SW Versioning)

5

ברוב המקרים, מהנדסים (או מנהלים, או ארכיטקטים) נכנסים לחברה שבה מוצר קיים, בגרסא כלשהי. מדי פעם הגרסא עולה, לפעמים יש תיקונים קלים – Minor, או שינויים בולטים יותר – Major.…

מעבר לארכיטקטורה חדשה: אבולוציה של מערכת קיימת ("המחלף והצומת", חלק 5)

0

גישה רביעית ואחרונה, בסדרה זו, למעבר חלק בין ארכיטקטורה ישנה לארכיטקטורה של דור מוצרים חדש. לכאורה, היא נראית כמו גישה טריוויאלית, אולם דווקא בגלל זה כדאי לשקול אותה רק לאחר…